2012. október 13., szombat

üzenet a világnak- egy lány története az öngyilkossága előtt



"A 15 éves Amanda Todd azután ölte meg magát, hogy szeptember elején egy, a YouTube-ra feltöltött videóban mesélte el, hogyan szekálták, zaklatták és alázták az interneten keresztül, valamint iskolájában. "


A felvételen a lány nem beszél, csak kis táblákra írt mondatokkal mondja el szívszorító történetét szenvedéséről, amelyet „barátai” és iskolatársai okoztak. Elmondása szerint szekálása azután kezdődött, hogy egyik szokásos internetes videocsevegés közben egy fiú rávette arra, hogy mutassa meg a kamerának a melleit. Egy évvel később a fiú újra jelentkezett, majd a lány összes ismerősének elküldte a róla készített meztelen felvételt. A lány ezt úgy tudta meg, hogy egy hajnalban a rendőrség kopogott be hozzá a hírrel.
Amanda Toddot a többszöri iskolaváltások sem mentették meg zaklatóitól, akik követték őt, és újonnan szerzett barátainak is elküldték a róla készített felvételt, majd egy Facebook-oldalt is létrehoztak, ahol profilképnek a kérdéses felvételt tették fel. Ezen felül még iskolája, és ötven nézelődő előtt csoportosan meg is verték. Ezután fehérítőt ivott, hogy megölje magát. Akkor még sikerült megmenteni az életét.
A lány anyja  elmondta: azt szeretné, ha a lánya által készített videó a szekálásellenes propaganda eszközévé válna, és minél többen megosztanák, hogy hasonló eset többet ne fordulhasson elő.

A lánynak már egy facebook oldalt is létre hoztak : http://www.facebook.com/pages/Amanda-Todd-we-miss-you/417777848277316?sk=photos_stream

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem követett el olyan nagy bűnt,hisz senkinek ő nem okozott kárt!Egy vagány de kedves fiatal lány volt ő még ha egy két hibát el is követett.Sajnálom ami vele történt,annyira hogy erős férfi létemre, 32 éves korom ellenére,igen meghatott és könnyek jöttek szememből történetét látva.Menthető lett volna szegény ha,közeli barátai,rokonai figyelnek rá,és védik őt!El köszönök.Isten veled Amanda.